Actie caragroep en fysiotherapiepraktijk ontroert Enontekiö
Actie caragroep en praktijk fysiotherapie ontroert Enontekiö!
Harry, Jan L. , Jan r. en Gerard in Enontekiö (bij de grens van Fins en Noors Lapland) zijn emotioneel geroerd over alle verhalen en het eindresultaat van de steunactie die vandaag gehouden is in de fysiotherapie praktijk van Jan Roukema en Harry Jelies. Het raakt ons te horen dat zoveel mensen ( volwassenen maar ook groepen kinderen) vandaag actief geweest zijn voor deNardusbloem. Naast de acties op school of werk en de opbrengst zijn we blij dat veel mensen op deze manier even stil gestaan hebben bij de waarde van gezondheid en het belang van een goede opvang, ondersteuning bij ernstige ziektes, zoals kanker. Voor de betroffene zelf maar ook voor diens partner en kinderen. Maar ook willen we laten weten dat Harry geweldige collega's heeft. Zij hebben het idee van de caragroep perfect opgepakt. Maar ze hebben nog meer gedaan: ze hebben hun verdiensten vanwege vervanging van een collega elders vrijwillig beschikbaar gesteld. Maar ook de hele dag en avond beschikbaar gesteld om de deelnemers te masseren (samen met Jur). Het spijt ons vreselijk dat we zelf niet aanwezig konden zijn om de sfeer tijdens de actiedag te proeven. Die schijnt geweldig te zijn geweest. Om te horen hoe enthousiast iedereen is over ons avontuur en ons ideële doel. En we zouden net zo geroerd geweest zijn als het bestuur van deNardusbloem over de opbrengst: 4250 euro!!! Ongelooflijk. En alsof het nog niet genoeg is heeft regiomagazine Week in-Week uit ook nog 750 euro uit een speciaal fonds voor charitatieve doelen beschikbaar gesteld. Al met al een geweldige dag voor iedereen en een ongelooflijke opbrengst voor een mooi doel: de begeleiding en opvang van kankerpatiënten, hun verwanten en hun kinderen.
Tenslotte nog een persoonlijk woord van Harry voor zijn collega's: Beste collega's het voelt hier als een warm bad ik het koude Lapland. Geweldig hoe jullie je ingezet hebben en het geeft mij extra motivatie om de klus af te maken. Gisteren was het n.l. 170 km afzien door verzuurde benen, ongemak in de rug, lichte koorts en doorzit plekken op de zitbeen knobbels. Ik besef dat ik bevoorrecht ben om met jullie als collega's te mogen werken en het voelt dan ook goed om na deze missie de draad op het werk weer op te pakken.
Groeten aan jullie allen, Harry.