Nog 2 nachten slapen
Nog 2 nachten ...
Wij zijn in de laatste paar dagen aangekomen voor ons vertrek naar Gibraltar. Het begint nu echt te kriebelen. Ik zit midden in de voorbereiding van wat ik zoal mee zal nemen. In het Zuiden kan het al lekker warm zijn. Dat heb ik wel ervaren tijdens mijn bezoeken aan Mallorca. Ik ben daar drie keer in Maart geweest en heb daar in korte broek kunnen fietsen. Maar het kan ook nog flink koud zijn zo vroeg in het jaar. Alhoewel vroeg in het jaar, over enkele weken is het mei en dan kan men toch wel spreken over het voorjaar. Van alles maar wat mee dacht ik zo. Voor het tweede deel van onze reis richting de Noordkaap zal het wel anders worden.
Verleden week woensdag hebben beide Jannen en Harry een trainingtocht gemaakt in Ibbenbüren over 100 km. Hier hebben wij veel kunnen klimmen en onze navigatie kunnen uitproberen. Die van Harry was perfect maar die van mij was niet geheel vlekkeloos. Verleden week donderdag heb ik mijn fiets voor een laatste beurt naar Egberts gebracht. Vrijdag kreeg ik telefoon van Egberts, mijn Dogma was total loss !! Altijd in voor een grapje die gasten van Egberts dacht ik. Helaas, ditmaal waren ze serieus. Eén van de staande achtervorken was dwars doormidden. Toen ik die avond bij Egberts kwam was alles al geregeld. De importeur had een fiets geregeld voor mij en deze op transport naar Egberts gezet. Afgelopen woensdag kon ik de fiets compleet afgemonteerd afhalen. Klasse van zowel de importeur, Card Sports, als Team Egberts !!
Woensdag gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze fietst te testen. Alles was prima in orde. Daar kan het niet meer aan liggen.
Donderdagavond voor de laatste keer op de foto. Ditmaal voor WORLD PEACE IS POSSIBLE. Vrijdagmorgen alles inpakken en de fietsen achterop de camper zetten zodat wij zaterdagmorgen om 6.00 uur kunnen vertrekken richting het Zuiden. Het begin van een belevenis om nooit meer te vergeten.
Alle steun van de achterblijvers middels mailtjes, kaartjes, telefoontjes en wat al niet meer geeft ons in ieder geval goede moed.
Jan van der Laan.