het aftellen is begonnen
Nog 5 dagen voordat een zwaarbeladen camper met 3 Knoalster enthousiastelingen zijn weg gaat zoeken naar Zuid-Spanje. Het avontuur gaat eindelijk beginnen en dat is goed.
De avonturiers krijgen elke dag reacties en wensen binnen(ook via het weblog). Je gevolgd weten door belangstellenden geeft een warm gevoel en goede moed voor de lange tocht. In de wensen worden vooral plezier en genieten tot uitdrukking gebracht. En dat zal ook onze intentie zijn: “geluk (oftewel plezier en genieten) is er als er een mens is die het wil ervaren”. Wij gaan het de komende periode proberen te ervaren in prachtige landschappen die we over een week tegemoet gaan fietsen, in ontmoetingen met mensen, in de rust van de natuur en in een gezamenlijk onderweg zijn. Volgens Erika vormen we een heterogeen groepje en dat biedt een goede kans op een mooie periode samen. Zo heeft Harry vanavond tijdens een gezamenlijk etentje met de partners de beide Jannen (kerels die met hun poten in de klei gestaan hebben) ervan proberen te overtuigen dat elke dag onderweg mediteren een goede zaak is. Ik kan me er nu al op verheugen hen bij zonsopgang in het natte gras, en in de lotushouding gezeten, zachtjes het heilige Ohm-woord te horen mompelen.
Ook belangrijk voor ons: er wordt steeds vaker geld op ons rekeningnummer voor deNardusbloem gestort. Blijf vooral ons ideële doel financieel steunen en neem deel aan het kilometerspel. Er staat in Harry’s praktijk een stand met informatie en een donatiebus en ook mijn team bij Jonx gaat iets moois doen. Verder heeft Jan zakelijke instellingen (o.a. huisartspraktijken in Knoal) weten te interesseren voor ons project.
Onderweg naar zaterdag is er de laatste paar maanden al heel veel werk verzet maar we zijn nog niet klaar: het frame van Jan L. is doormidden gebroken, mijn nieuwe snelle racemachine moet nog aangepast worden en Jan R. moet de inkopen voor onderweg nog doen. Harry gaat vrijdag uitgebreid afscheid nemen van zijn familie en vrienden. En niet te vergeten: Ans gaat nog porties chili con carne voor onderweg maken (ik reis gelukkig per vliegtuig).
Gerard